Paturi matrimoniale

Paturi duble ieftine

În dormitor găsim de obicei un mare pat dublu. Cum ar trebui să arate și ce ar trebui să aleg? Ne va interesa materialul, execuția și designul. Un pat de calitate va servi mult timp fără rosturi fisurate, uzură și defecte.

Solid sau alt material?

Considerăm că paturile duble masive sunt clasice. O opțiune mai ieftină sunt paturile din laminat sau PAL. Dar le lipsește mirosul real de lemn, rezistența, estetica și durabilitatea. Atunci când alegem un pat din lemn, putem lua în considerare lemnul tare precum stejarul, fagul sau frasinul, sau lemnul mai moale precum molidul și pinul. Granulația lemnului joacă și un rol estetic. Desigur, vom plăti suplimentar pentru lemn de esență tare. Cei care nu aleg un pat din lemn ar trebui să caute tapițat sau cu cadru metalic.

Dimensiunile paturi duble

Un pat dublu standard măsoară 160×200 cm sau 180×200 cm. Pentru un dormitor este necesară o lățime minimă de 80 sau 90 cm. Multe companii și ateliere de tâmplărie oferă paturi pe măsură, dimensiuni atipice sau lungimi extinse. De asemenea, vor necesita o grilă atipică și saltele. Un compromis în apartamentele mici poate fi un pat dublu mic cu o lățime de 140 cm.

Una sau două saltele

Întrebarea rămâne dacă să avem două saltele separate pe pat sau una mare. În acest sens, trebuie să luăm în considerare și posibila soluție de spațiu de stocare. Spațiul de depozitare de sub șipcă necesită două saltele mai mici, ridicarea unei saltele mari este laborioasă. Spațiul de depozitare de sub cadru, de exemplu sertare, nu contează. Rămâne întrebarea, fiecare dintre cele două dormitoare are nevoie de același tip de saltea sau cumpărăm o saltea puțin diferită pentru fiecare.

Grătarul poate fi din scândură tare sau lamelar flexibil. Grila de poziționare este, de asemenea, populară. Include o saltea suficient de flexibilă. Experții recomandă șipcile și paturile cu picioare, deoarece paturile închise nu circulă suficient aer.

Orice preferințe sunt, alegerea corectă a patului, cadrul de pat și saltea va asigura relaxarea perfectă pentru ambii parteneri.