Paturi din lemn masiv

Paturi din lemn masiv de calitate

Cei care doresc să investească într-un pat potrivit aleg de obicei unul din lemn masiv. De ce? Acest material oferă calitate, aspect plăcut, viață lungă, durabilitate și atemporalitate.

Mobilierul solid pentru dormitor poate fi găsit în multe modele, atât pentru casele moderne, cât și pentru cele clasice. Aruncă o cabană, o casă familială și un bloc.

Proprietățile mobilierului solid

Nu este de mirare că paturile din lemn masiv sunt printre cele mai căutate. Datorită acestui fapt, există o mulțime de alegere în cazul patului dublu și al patului de o persoană. Cu siguranță nu este deplasat să subliniez toate avantajele lemnului cinstit. Lemnul masiv este format dintr-o bucată de lemn, ceea ce îi determină proprietățile. Lemnul reactioneaza la umiditatea ambientala, in timpul procesarii este necesar sa ai un material perfect uscat cu doar un minim de defecte. Părțile individuale trebuie apoi modelate și conectate bine. Articulațiile au o mare influență asupra duratei de viață a patului și asupra confortului utilizării acestuia.

Astăzi, lemn lipit din șipci de înalt calitate. Acordați atenție materialelor care la prima vedere dau impresia de masivitate, dar este PAL acoperit cu furnir.

Alegerea lemnului

Un pat din lemn poate deveni un loc căutat pentru relaxare și va rezista frumos mulți ani. Paturile din lemn de stejar si fag sunt printre cele mai rezistente. Dar gama este largă, de la molid până la lemne exotice, cum ar fi tecul și mahonul.

Lemnul este lăsat în nuanța sa naturală sau pătat la aspectul dorit. Este întotdeauna nevoie de un tratament de suprafață pentru o rezistență mai mare la zgârieturi, umiditate și abraziune, prelungind astfel durata de viață a produsului. Putem alege intre lac, ceara si ulei.

Baza este cadrul

Paturile durabile din lemn se remarcă prin alegerea materialelor și prin calitatea măiestriei. Cu siguranță nu trebuie să fie plictisitor sau prea masiv. Un cadru solid cu o grosime suficientă a lemnului este baza stabilității și formei structurii. Un alt element esential este grila de sub saltea. Detaliile de design și elemente precum forma picioarelor patului, soluția spațiului de depozitare, tăblia și decorul au influență asupra aspectului final.

Avem nevoie de spațiu de stocare?

Partea inferioară a patului poate fi proiectată fie ca deschisă, fără spațiu de depozitare, fie cu spațiu de depozitare. Trebuie să ne gândim dacă vrem o grilă cu balamale sau un sertar. Desi din punct de vedere al somnului sanatos se recomanda paturile aerisite, fara ca spatiul de sub ele sa fie umplut, uneori nu este posibil in lipsa spatiului de depozitare in casa.

Grătar și saltea

Chiar și cu un pat din lemn, multe depind de alegerea saltelei. Cel de înaltă calitate se adaptează la curbele corpului și permite coloanei vertebrale să fie într-o poziție optimă. O lapcă de înaltă calitate formează apoi un suport pentru saltea și nici nu este indicat să te zgarci cu ea. Chiar și grătarele există în multe variante.

Atunci când alegem un pat, punem accent nu numai pe material, design și prelucrare, ci și pe dimensiunile patului și înălțimea acestuia. Cea mai mică înălțime recomandată este de 30 cm, dar se recomandă 50 până la 60 cm. Pentru copii și vârstnici, înălțimea patului trebuie evaluată în funcție de situația actuală. Putem influența și înălțimea rezultată cu grila și salteaua.