Paturi de o persoană

Paturi de o persoană ieftine

Un pat de o persoană este un pat pentru un dormitor și poate avea diferiți parametri. Cei care aleg un pat de o persoană mai mare vor avea mai mult spațiu și ocazional patul este potrivit pentru două persoane. Chiar și copiii vor aprecia un pat mai mare, deoarece îl folosesc pentru a dormi și a se juca.

Dimensiunile unui pat de o persoană

Dimensiunea standard a unui pat de o persoană este de 90×200 cm. Există paturi mai late de până la 140 cm și cu o lungime extinsă de până la 240 cm. Lungimea adecvată a patului este înălțimea corpului plus 25 cm. În ceea ce privește înălțimea patului, 25 cm este menționat ca minim, 40 până la 50 cm este mai bine. Pentru unele paturi, puteți alege dintre mai multe opțiuni de înălțime.

Paturi de o persoană și paturi pentru copii

Paturile de o persoană mai largi sunt uneori numite paturi de o persoană. Aveți suficient spațiu pe ele și sunt potrivite și pentru petrecerea ocazională a unei alte persoane. Un pat de o persoană destinat copiilor tinde să aibă dimensiuni mai mici, dar merită să cumpărați un pat drept cu dimensiuni normale pentru copii, astfel încât aceștia să aibă suficient spațiu și să nu fie nevoiți din nou să se ocupe de achiziție peste câțiva ani. Există chiar modele care „cresc” odată cu copilul. Există paturi de o persoană care pot fi ușor transformate în paturi duble. O opțiune populară este de a avea un pat la comandă.

Alegeți dintre multe modele

Chiar și un pat de o persoană poate fi practic și frumos în același timp. Există modele simple și elegante din care să alegi, există și mobilier tapițat din țesături frumoase de tapițerie sau piele. Tăblia tapițată înălțată este practică, poate fi completată și cu o tăblie laterală. Un astfel de pat este ideal pentru colțul camerei.

Un pat de o persoană echipat cu sertare sau o grilă de ridicare va stoca lucruri de care nu avem nevoie zilnic. Fiecare spațiu de depozitare este la îndemână într-un interior mai înghesuit. Dar cineva preferă un pat fără el.

Întrebări la cumpărarea unui pat de o persoană

Înainte de a cumpăra un pat de o persoană, trebuie să răspundem la întrebări similare cu toate celelalte tipuri de paturi: ce dimensiune, material, stil ne dorim, este necesar spațiu de depozitare și câți bani dorim să investim în mobilier . Salteaua și cadrul patului joacă un rol important în fiecare pat. Unora le place să plătească suplimentar pentru un grătar cu șipci poziționabil.